Granita to tradycyjny mrożony deser z południowych Włoch, a dokładnie z Sycylii. Granita, swoją strukturą przypomina sorbet. Jest robiony na bazie owoców lub kawy. To coś pomiędzy sorbetem a lodem.
W naszej ofercie znajdziesz koncentraty – granita w płynie oraz granita w proszku.
Płynny koncentrat do granitora to syrop owocowy, który należy połączyć z wodą w stosunku 1:6 i dokładnie wymieszać. Podobnie wygląda koncentrat w proszku. Do 1 kg koncentratu dodać 6 l wody mieszając do całkowitego rozpuszczenia składników, a następnie całość wlać do granitora, który odpowiednio zmrozi nasz deser.
Oferujemy koncentraty najwyżej jakości od sprawdzonych producentów. Większość z oferowanych przez nas koncentratów do produkcji granity zawiera w swoim składzie suszone koncentraty owoców, dzięki czemu ich smak jest wyrazisty i naturalny.
Znajdziesz u nas granitę w płynie oraz granitę w proszku następujących producentów: